Aquademolition

Aquademolition is een techniek waarmee je beton kunt saneren door middel van hoge druk waterstralen (hydrodemolition). Het voordeel hiervan is dat de betonwapening (de constructie) gespaard blijft. En dat terwijl oppervlakteroest wel wordt verwijderd.

Met aguademolition kunnen ook sparingen worden gemaakt in vloeren, wanden en plafonds. Ook  coatings, vetten, rubber en andere verontreinigingen kunnen worden opgeruwd of verwijderd. En stalen oppervlakten worden ermee ontdaan van verf en roest. Zelfs asbesthoudende coatings of afwerklagen zijn ermee te verwijderen. Dit gebeurt volgens de richtlijnen van de BRL 5050.

Hoe werkt het?

Een geavanceerde computergestuurde robot stuurt een 550 PK hoge druk pomp aan met een opbrengst van 280 liter water per minuut en een maximale druk van 1000 bar. De installatie kan de werkzaamheden zowel horizontaal als verticaal uitvoeren. Door zijn flexibiliteit kan de installatie overal worden ingezet, zowel in slecht bereikbare kelders als bij onderzijdes van bruggen en viaducten.

De voordelen van Aquademolion boven andere betonsaneringstechnieken:

  • Geluidsarm.
  • 100% stof- en kwartsvrij.
  • In tegenstelling tot andere betonsaneringstechnieken voldoet het aan de Arbowet:
    er komt geen lichamelijke inspanning bij kijken.
  • De betonwapening blijft behouden. Zonder ook maar enige schade.

 

Waarvoor u onze kennis en vaardigheden ook nodig heeft, we kijken er naar uit snel kennis te maken. Graag lichten we onze diensten vrijblijvend toe in een persoonlijk gesprek en zoeken we voor u een oplossing op maat.
Neem gerust contact op!